Ziekteverzuim door rugklachten?

Help je medewerkers aan een sterke rug!

Rugpijn kan voor ongemak, concentratieproblemen en zelfs uitval op het werk zorgen. Veel zitten is ongezond, maar in veel beroepen onvermijdelijk. Wat kun je als werkgever aanbieden? Hoe houd je, je medewerkers fit en sterk?

Mijn fysiotherapeutische online rugtraining is ontwikkeld om zélf grip te krijgen op de werkhouding, pijn en ongemak. De training is geschikt voor mensen die veel zitten, zoals op kantoor of thuis.

Een goede houding en sterke rug is het doel! Blijvende verandering is heel belangrijk, daar is de training dan ook op ingericht. De deelnemers worden toegevoegd aan een persoonlijke online community. In die community worden ze gemotiveerd, ontvangen ze extra adviezen én de mogelijkheid tot persoonlijk contact met een fysiotherapeut.

null

3 op de 5 werknemers in de EU klagen over werk gerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals rugpijn. Zittend werk is één van de meest genoemde risicofactoren.

 • Preventie: voorkom rugklachten bij medewerkers die veel zitten
 • Grip op rugpijn, door medewerkers zélf de juiste fysiotherapeutische tools te geven
 • Een sterke rug en goede werkhouding = minder uitval door rugpijn
 • Ondersteuning bij re-integratie na uitval door rugklachten
 • Twee maanden lang, twee keer per week trainen, mét reminders
 • Duur van de training: 20-25 minuten
 • Online: training volgen tijdens werktijd óf daarna
 • Gratis oefenmateriaal (t.w.v. € 60) thuisbezorgd bij de medewerkers

Arbeidsrisico's door zittend werk beperken?

Arbeidsrisico's door zittend werk beperken?

Een cadeau voor je medewerkers

Goede zorg voor medewerkers zorgt voor een positief werkklimaat. Door deze training aan te bieden aan je medewerkers laat je zien dat je geeft om hun gezondheid en werkplezier. Bevlogen medewerkers zijn minder vaak ziek en rugpijn komt minder vaak voor. Organisaties die investeren in de gezondheid van de medewerkers zijn beter in balans.

verzuim beperken

Arbeidsrisico's beperken, duurzame inzetbaarheid vergroten

Vanuit de wettelijke verplichting om arbeidsrisico’s te beperken, moet een werkgever onderzoeken hoe hij de risico’s van zittend werk kan beperken of voorkomen. Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor beweegrichtlijnen op het werk. Deze richtlijnen gaan vooral over de hoeveelheid beweging, maar niet over de kwaliteit van bewegen en de invloed van je werkhouding. Hierdoor zijn de adviezen in veel gevallen niet toereikend.

Dé online rugtraining

 • Twee keer per week een nieuwe training, acht weken lang
 • Trainingsduur van 20-25 minuten per keer
 • Gratis oefenmateriaal thuisbezorgd
 • Twee keer per week een vriendelijke reminder om aan de slag te gaan

Wat kun je besparen?

Werkgevers lijken vooral te investeren in verzuimbegeleiding en minder in preventie. Een verzuimgeval kost een werkgever gemiddeld € 250 tot € 400 per dag. Er valt dus veel te winnen als het accent op preventie komt te liggen. Mijn online rugtraining richt zich op preventie van rugklachten, maar ook op risico’s zoals een verkeerde zithouding. Het doel is een werkdag zonder rugklachten. Een investering die loont.

Mijn aanbod voor jou:

Afhankelijk van het aantal deelnemers geldt voor werkgevers en groepen de volgende korting:


Vanaf 10 deelnemers: 10% korting op de totaalprijs

Vanaf 50 deelnemers: 20% korting op de totaalprijs

Vanaf 100 deelnemers: 30% korting op de totaalprijs


rugtraining zorgverzekering