Knoop in je spieren?

Myofaciaal Triggerpoint Release

triggerpoint rollen tegen rugpijn

Myofaciaal Triggerpoint

Een verharding in de spier, die zorgt voor pijn, bewegingsbeperking en stijfheid.

Zeurende pijn

Een triggerpoint kan uitstralende pijn geven in het gebied er om heen. Dit heet referred pain of uitstralende pijn. 

Herken een  triggerpoint

Wanneer er op een triggerpoint gedrukt wordt kan de spier hard aanvoelen en pijnlijk zijn. 

Spiervezels 

Een triggerpoint is een contractie van een aantal spiervezels bij elkaar. 

De release of ontspanning van een triggerpoint kun je creëren door je spieren te masseren met een massage bal. Hoe je dit doet leg ik uit in mijn training. 

Balletjes

De balletjes waar je triggerpoints mee rolt zijn stevig en zakken niet in. 

Wat is een triggerpoint?

Ken je dat vervelende, zeurende gevoel in bijvoorbeeld je rug, armen of benen? Dit zou een myofaciaal triggerpoint kunnen zijn. Een triggerpoint (TP) is een contractie van een aantal spiervezels bij elkaar. Triggerpoints geven niet alleen lokaal pijn maar vaak ook in een uitstralingspatroon (ook wel referred pain genoemd). Deze patronen komen bij de meeste mensen overeen. Triggerpoints ontstaan als een spier langdurig op rek staat, zoals bijvoorbeeld bij een verkeerde houding. Je kunt een kleine verharding voelen in je spier, of de hele spier voelt gespannen en hard aan. Triggerpoints kunnen pijn gaan geven wanneer je te lang in dezelfde houding hebt gezeten of een fanatieke sportsessie hebt gehad. Maar ook stress kan een rol spelen wanneer je je schouders te veel optrekt en een constant gespannen lichaam hebt. 

Uit de knoop!

Triggerpoint Massage

Wetenschappelijk onderbouwd in 1000+ studies wereldwijd.

Om die lastige plekjes goed aan te pakken kun je gebruik maken van triggerpoint ballen of massage ballen. Deze zijn stevig en zakken niet in als je er op ligt. Ze zijn slijtvast en gaan een leven lang mee. Er bestaan enkele en dubbele ballen. Beiden zijn ze geweldig om te hebben.

Een triggerpoint is een contractie van een aantal spiervezels bij elkaar. Je kunt ze vinden in je spieren, ze voelen hard aan. Triggerpoints geven niet alleen lokaal pijn maar vaak ook in een uitstralingspatroon. Deze uitstralende pijn voelt zeurend en is erg vervelend aanwezig.

De training is online

De training is kort en krachtig. Ik leer je in 20 minuten hóe je moet rollen, wát en wáár je kunt voelen. Ik bespreek vier belangrijke spieren die regelmatig vast zitten bij mensen die een slechte houding hebben of veel zitten. Je kunt de training volgen waar en wanneer het jou uitkomt. De training blijft één jaar voor jou beschikbaar. Herhaling is de key!

Community

Je krijgt toegang tot de online Fysio Siga community. Heb je vragen? In de community krijg je antwoord van een ervaren fysiotherapeut. 

Leer van een fysiotherapeut

Ik laat je zien welke spieren bij de meeste mensen voor klachten en pijn zorgen. De volgende spieren komen aan bod:
  • M. Trapezius (nek spier)
  • M. pectoralis (borstspier): deze is vaak verkort bij mensen met een kantoorbaan
  • M. Gluteus medius/minimus (bilspier) 
  • M. Erector spinea (rug spieren)
In de training leer je hoe je triggerpoints zelf effectief kunt behandelen.

Het enige wat je nodig hebt voor deze training is een massage bal. Heb je dé online rugtraining al gevolgd? Dan is de triggerpointbal al in jouw bezit. Schaf ze anders aan via onze website of (online) bij een winkel naar keuze.

€ 29,-
€ 9,-
Leer hoe jij zelf van je pijnlijke spieren af kunt komen en train met me mee! Je kunt deze training zien als een fysiotherapeutische behandeling. Deze uiteg geef ik namelijk regelmatig in de praktijk.